Bismillah

"hanya hati yang terbuka dapat menerima ketulusan, hanya tangan yang terbaik dapat menerima kebaikan dan pahala yang terbaik dapat merasai kenikmatan"


Thursday, March 11

::hospital::

salam pembuka bicara....lama gak tak update blog niey...padahal aku dah lama abes exam dan stat cuti dah~hohoho

kenape ek...sebab aku ade program yang perlu diuruskan dan aku juga terlibat dalam BAKTISISWA yang dianjurkan oleh STAD dan FSCC~sangat hebat pengalamannya dan akan ku kenang hingga akhirnya~insyaallah post yang akan datang aku akan ceritakan tentang diari baksisku selama 9 hari di terengganu~segala memori terindah bersama keluarga angkatku akan ku coretkan di sini kelak~nantikan...hehe

setelah sembilan hari aku berbakti bersama keluarga angkat, kini tibalah masanya aku berbakti kepada keluarga kesayangan jiwa ragaku pulak~

ha berbalik kepada tajuk post aku kali ni...HOSPITAL...kenape ngan hospital?? aku sakit?? or aku menyamar jadi student medik lagi? oh tidak...hurm...pada tika dan saat aku menulis ini aku berada di hospital kerana menjaga nenek aku yang sakit...sudah dua hari berturut-turut aku menjaga nenek....banyak gak pemandangan kat sini yang membuatkan aku berfikir tentang segala macam bende...satu lagi pengalaman yang amat berharga buatku...satu pengalaman rase yang bisa mengungkap seribu kenangan terindah~

di saat kebosanan datang melanda...aku pun update blog aku huhu...untuk mengisi kekosongan masa yang ade...lapang sebelum sempit~

kali ni kali kedua aku melihat para doktor dan kakitangan hospital melakukan tugasan mereka....kali pertama adalah ketika aku menyamar jadik student medik dan mengikut kakak aku melakukan rondaan kat hospital klang~sangat seronok time tu... dan inilah kali kedua...
kat sini aku dapat berkenalan ngan student2 nursing yang sedang berpraktikal...kakak2 ini begitu ramah menegur aku dan mereka ingat aku ni dah kerja..haha..padahal segulung ijazah pun aku tak dapat genggam lagi...mungkin gaya aku di samping laptop menggambarkan aku sudah berkerjaya barangkali...huhu...ada gak sorang doktor pakar bedah ingat aku dah kerje...

hurm...melihat orang sakit di sekeliling membuatkan aku tidak lalu makan...semalam lewat petang bawu aku jamah nasi yang ayah long belikan untuk aku...macam2 penyakit yang aku tengok dan semua pesakit2 yang ditempatkan di wad nenek aku ini adalah under surgery~thats mean yang semuanya akan dibedah...hurm...cuak aku bila tengok sorang2....pada saat ini aku sangat bersyukur kerana aku masih lagi diberikan nikmat kesihatan yang tak terhingga...ALHAMDULILLAH~ terima kasih YA ALLAH... semoga mereka2 yang sedang diuji dengan kesakitan ini mampu bertahan dan tabah menempuh semuanya~seseungguhnya kesakitan itu penghapus dosa~

hari ni ade sorang patient yang bawu dimasukkan pagi tadi kerana kemalangan jalan raya...perempuan dan dia bawk motor tak pakai topi keledar...tadi ade sorang doktor cina marah dia kenape tak pakai topi keledar~kepala dia cedera parah gak...mata dia bengkak dan mungkin salur daarah pecah kot~takut aku tengok..mesti sakit kan~teringat aku mase bawak motor time baktisiswa kat ganu tu...aku pun tak pakai topi keledar gak..lesen pun takde... tu lagi teruk~hehe
alhamdulillah nasib menyebelahi aku dan ALLAH sayangkan aku....

tadi ade ramai gle doktor datang serang katil nenek aku...aku yang tengah ym ngan tehah ni pun cuak gak....ade sorang pakar bedah tu tegur aku rajin wat kerja ngan laptop sambil2 jaga nenek..haha. padahal aku ngah wat bende2 lara, ym, facebook n update blog haha..lawak2..pastu ade sorang doktor perempuan terangkan kat sorang pakar bedah tentang keadaan nenek aku....aku dengan khusyuk wa tawadduk pun dengarlah dworang speaking...hehe...owh aku tetiba teringatkan ainun, kakak aku yang tak lama lagi bakal jadi doktor gak~dia dah berada di tahun akhir jurusan perubatan di universiti Malaya...

aku kan tengah2 bosan aku pun mencari gak doktor2 yang ensem ke...haha..lawak jep...huuu~saja2 jep sebab tak de bende nak wat~haa dalam ramai2 tu aku ade jumpe dua orang doktor laki yang ensem dan muda~dua2 pakai spek...tapi sorang pakai kopiah dan osrang lagi tak...sempat agi aku berangan kejap...haha...sejuk je mata tengok doktor yang pakai kopiah tu...hehe...doktor beriman insyaallah~

alhamdulillah nenek dah bley kuar wad harini tapi kena datang balik nanti...mungkin satu hari nanti nenek akan dibedah juga dan aku hanya mendoakan yang terbaik buat nenek~

dan pada esok hari aku akan ke kuantan, akan ke rumahku...hoooray..windunye ngan rumah...lama tak pergi...huhu

1 comment:

  1. wan!!!!
    aku tunggu ko balik kuantan!!!
    yeah!!!!
    heheheheeh

    ReplyDelete